marți, 26 aprilie 2016

Cum se monteaza tamplaria din pvc si aluminiu ?

Fie ca este vorba de amenajarea unei locuinte sau construirea uneia noi, montajul tamplariei este un pas final foarte important, care adesea este trecut cu vederea de proprietari si aleg sa colaboreze cu firme ce nu ofera servicii de calitate. Pentru a economisi sume importante de-a lungul anilor si pentru a asigura confortul locuintei, trebuie parcurse cu strictete cateva etape, atat la montarea ferestrelor, cat si a usilor.

Etape  


Asadar, dupa executarea tencuelii, urmeaza montarea tamplariei, iar in cazul in care acesti pasi trebuie inversati, atunci este recomandata protejarea tamplariei. In cazul inlocuirii tamplariei actuale, cea veche trebuie inlaturata cu atentie, pas cu pas, urmand ca suprafata sa fie pregatita pentru montaj. De asemenea, atunci cand exista spuma intre tencuiala si perete, aceasta trebuie indepartata. Asadar, ordinea ce trebuie respectata este urmatoarea:

Se pregatesc suprafetele ce au ramas goale
Se monteaza piesele metalice care ajuta la fixarea tamplariei pe toc
Se monteaza tamplaria in locul ideal si mai apoi verificata cu atentie
Golurile dintre toc si perete trebuie acoperite cu spuma
Ultimul pas este adaugarea profilelor de acoperire.

Spuma adaugata se va umfla in circa un sfert de ora, iar din acest motiv se adauga cateva pene de lemn care sa tina drept tocul fara ca acesta sa isi modifice pozitia initiala survenita in urma exercitarii presiunii. Este important ca spuma sa fie utilizata in cantitatea potrivita, pentru ca mai apoi exista riscul sa se desprinda si sa cada pe tamplarie, de unde se indeparteaza cu dificultate.
Intreaga procedura este considerata finalizata abia cateva ore mai tarziu cand acele pene de lemn vor fi indepartate. De asemenea, se recomanda ca pana spuma este uscata in totalite, ferestrele si usile sa fie inchise, in caz contrar existand riscul deformarii lor. Dupa inlaturarea excesului de spuma, montajul este finalizat.